keskiviikko 1. syyskuuta 2010

Sitruunainen perunasalaatti

No niin, ipa!

Vaikka teillä ei ilmeisesti perunasalaattia paljon syödäkään, suosittelen kokeilemaan tätä helppoa sitruunaista herkkua. Tämä käy sellaisenaan tai lisukkeeksi, kun kaivataan sitruunaista hapokkuutta (erinomaista esim. paistetun lohen kera :-).


Resepti on mukaelma Jamie Oliverilta, alkuperäisessä versiossa oli vihanneskrassia, mutta sitä ei minulla yleensä inspiraation iskiessä ole. Tarvitaan:

1-1,5 kg mielellään uusia perunoita
1-2 avokadoa
1 sitruunan mehu
sipulinvarsia tai ruohosipulia
(rucolaa)
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria

Pese perunat runsaasti suolatussa vedessä - itse käytän tähän salaattiin omasta maasta vastanostettua kiinteää ja maukasta Nicolaa, sitä voin suositella! ;-) Leikkaa perunat vielä kuumina puolikkaiksi tai isoiksi paloiksi koon mukaan, kaada päälle sitruunamehu ja reilulla kädellä oliiviöljyä. Viipaloi avokadot ja kääntele varovasti joukkoon. Lisää hienonnetut sipulinvarret ja mahdollinen rucola, mausta reilusti suolalla ja pippurilla. Tarjoa vielä lämpimänä, kun aromit ovat parhaimmillaan. Täydellinen kesäsalaatti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti