torstai 30. joulukuuta 2010

Punssi- ja pähkinäpullat

Moi pitkästä aikaa, ipa!

Punssi sopii tosi kivasti pullan makuun.


Teen pullataikinan ihan sillä jauhopussin perusohjeella: puoli litraa vettä tai vaniljamaustettua soijamaitoa (vedestä tulee kivan kevyen makuinen pulla), paketti tuorehiivaa, sokeria, kunnolla suolaa, kardemummaa, margariinia ja erikoisvehnäjauhoja niin paljon, että tulee hyvä taikina. Munan jätän pois, se on ihan turha pullataikinassa.

Täytteeksi sekoitin punssitilkkaan tomusokeria ja vähän margariinia, levitin seosta runsaasti taikinalevylle, käänsin levyn rullalle ja leikkasin pulliksi. Pähkinöistä pitävälle puolisolle laitoin väliin jääkaapista löytyneen mantelimassan jämän, vähän punssiseosta ja paljon veitsellä karkeaksi rouhittuja pecanpähkinöitä, jotka paahtuivat ihaniksi uunissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti