sunnuntai 28. heinäkuuta 2013

Maidoton suklaajäätelö

Lisää jäätelöä, ipa!

Täkäläisestä kaupasta saa tasan kolmea minulle sopivaa jäätelömakua: vaniljaa, mansikkaa ja stracciatellaa. Kaiholla muistelen niitä aikoja, kun tofujäätelöä sai rasioissa näiden lisäksi suklaan, mokan, vadelman ja päärynän makuisena. Oli siis luontevaa jatkaa jäätelökokeiluja suklaajäätelön pariin. Vinkkiä otin tästä blogista, koska tarvitsin rakenteen takia sellaista reseptiä, jossa kerma vatkataan. Vaikka tämä jäde on täyteläisen suklaista ja hyvää, se ei ole minulle riittävän suklaista. (Mainittakoon kuitenkin, että tuttavaperheen lasten mielestä tämä oli liiankin suklaista :-) Tavoitteena minulla olisi sellainen italialaistyyppinen hyvin voimakkaan suklainen jäätelö, joka ei kuitenkaan olisi kovin makea. Kokeilut siis jatkuvat. Sillä välin tämä jäde kyllä taltuttaa suklaanhimoa, ja sopii erityisen hyvin kahvin kanssa.


Alussa minua arvelutti, miten soijatuotteet kestävät kuumennusta verrattuna maitotuotteisiin. Ilmeisesti Alpron Airy & Creamy kestää kuitenkin jopa keittämisen, eli siitä voisi tehdä jäätelöä perinteikkäämmälläkin tavalla. (Ja ei, en saa edelleenkään mitään sponsorointia kaikesta tästä Alpron mainostuksesta - tämä on vain ehdoton lempituotteeni tällä hetkellä.) Rakenteeltaan tämä jäätelö ei ole aivan yhtä onnistunut kuin tuo mustikka-mansikka-versio: tämä oli jäädyttyään kovempaa, ja ehti sulaa liikaa ennen kuin siitä sai kunnon palloja. Ensi kerralla lisään tähän jädeen valkuaisvaahtoa ja nostan käytettävän suklaan prosentteja.

Tarvitaan:

3 dl vaniljamaustettua soijamaitoa
120 grammaa tummaa suklaata (käytin 70-prosenttista)
2 rkl kaakaojauhetta
0,75 g glukoosisiirappia
3 keltuaista
vajaa 0,5 dl sokeria
1 prk Alpro Airy & Creamya

Kiehauta maito ja glukoosisiirappi. Lisää kaakaojauhe sekä paloiteltu suklaa joukkoon sulamaan. Anna jäähtyä. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää suklaaseos joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada muna-suklaaseos takaisin kattilaan ja kuumenna koko ajan sekoittaen, jotta seos paksuuntuu. Siirrä toiseen astiaan ja anna jäähtyä jääkaappikylmäksi. (Tähän kuluu aikaa, joten suklaakiisseli kannattaa keitellä ajoissa etukäteen). Vatkaa Airy&Creamy vaahdoksi ja sekoita suklaakiisseli kermavaahdon joukkoon koko ajan vatkaten. Kaada jäätelöseos kannelliseen muovirasiaan ja siirrä pakastimeen. Sekoittele jäätymisen aikana, esim. puolen tunnin välein.

1 kommentti:

  1. Ihanilta näyttää jäätelöt. <3 Meillä on etsinnässä just joku mahtava cookie dough -jätskiresepti, jos siitä tulee hyvää, niin laitan ehdottomasti reseptiä!

    Pitäiskö ton glukoosisiirapin muuten olla dl..?

    VastaaPoista