lauantai 3. elokuuta 2013

Mysliteeleivät

Huomenta, ipa!

Viikonloppuaamuisin on ihana hemmotella itseään (ja tietysti varsinkin puolisoa ;-) tuoreilla skonsseilla tai teeleivillä. Nämä teeleivät on mukaeltu Maku-lehden ohjeesta, ja ne ovat herkullisia vastapaistettuina niin suolaisten kuin makeidenkin päällisten kanssa.


Tarvitaan:
2 dl makeuttamatonta pähkinäistä mysliä
2 dl vehnäjauhoja
½ tl suolaa
2 tl leivinjauhetta
1 rkl hunajaa tai fariinisokeria
2 dl maustamatonta soijajugurttia (tai turkkilaista jugurttia ja piimää)
2 rkl öljyä (tai juoksevaa margariinia)

Sekoita kuivat aineet. Lisää joukkoon jugurtti, hunaja ja öljy. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Muotoile tahmeasta taikinasta jauhotetuin käsin leivinpaperille 7-8 teeleipää ja ripottele päälle mysliä. Paista 200 asteessa noin 15 minuuttia, kunnes teeleivät ovat kullanruskeita.



Ps. Jos kuivat aineet sekoittaa valmiiksi kulhoon jo illalla, käy teeleipien teko aamulla joutuisasti :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti